Yoga

Kundalini yoga är grundstommen i medicinsk* yoga och en holistisk träningsform som ger dig god hälsa, energi och stark kropp. 

 

Sara Flumé Yoga.jpg

KUNDALINI YOGA

är ett effektivt och snabbt verktyg för att hålla dig i form mentalt, emotionellt och fysiskt. Kundalini Yoga är en 5000 - årig beprövad teknik som ger dig energi och kapacitet att vara frisk och lycklig. Studier visar att Kundalini Yoga reducerar stress, oro och ångest. Du är välkommen att prova! 

I kundalini yoga använder vi Asana (kroppspositioner och rörelser), Mudra (handpositioner), Pranayam (andning), Savasana (Avslappning) och Meditation (med och utan mantran) för att stärka nervsystemet, balansera vårt hormonsystem och stimulera energi som redan finns lagrad i kroppen. Denna energi (Kundalini) stärker och balanserar de delar i dig som av olika anledningar är i obalans. 

Kundalini definieras som din kreativa potential och denna yogaform kallas för medvetandets yoga. All yoga har samma syfte; att få igång energin i kroppen (Kundalini) och öka medvetandet. Faktum är att allt som du gör, när du hoppar i 10 minuter eller spelar fotboll, kommer aktivera din Kundalini till någon grad. Det är även en meditativ praktik och du behöver inte åka på retreat eller sitta i en grotta och meditera i flera år för att må bra. Kundalini Yoga är så kraftfullt och användbart för den moderna tiden med dagens utmaningar. Du kommer märka stor skillnad i ditt dagliga liv.

Kundalini yoga är den snabbaste tekniken till mer energi.

*Medicinsk Yoga /MediYoga är den terapeutiska yogaform som det forskas på och som används inom svensk sjukvård. Alla yogaövningar, pass, andningsövningar och meditationer i denna yogaform är från ursprungsyogan: Kundalini Yoga.