Yoga

Kundalini yoga är grundstommen i medicinsk* yoga och en holistisk träningsform som ger dig god hälsa, energi och stark kropp. 

 

Sara Flumé Yoga.jpg

KUNDALINI YOGA

är ett effektivt och snabbt verktyg för att hålla dig i form mentalt, emotionellt och fysiskt. Kundalini Yoga är en 5000 - årig beprövad teknik som ger dig energi och kapacitet att vara frisk och lycklig. Studier visar att Kundalini Yoga reducerar stress, oro och ångest. Av alla yogaformer är kundalini yoga den formen som har de snabbaste teknikerna för att synkronisera kropp, sinne och själ. Du är välkommen att prova! 

I kundalini yoga använder vi Asana (kroppspositioner och rörelser), Mudra (handpositioner), Pranayam (andning), Savasana (Avslappning) och Meditation (med och utan mantran) för att stärka nervsystemet, balansera vårt hormonsystem och stimulera energi som redan finns lagrad i kroppen. Denna energi (Kundalini) stärker och balanserar de delar i dig som av olika anledningar är i obalans. 

Kundalini yoga detoxar kroppen, neutraliserar stress, förnyar nervbanorna i hjärnan, reducerar effekterna av tidigare trauman och ger dig ökad vitalitet och balans.

*Medicinsk Yoga /MediYoga är den terapeutiska yogaform som det forskas på och som används inom svensk sjukvård. Alla yogaövningar, pass, andningsövningar och meditationer i medicinsk yoga/MediYoga är från ursprungsyogan: Kundalini Yoga.