Cart 0

Yoga

Upptäck kraften i Kundalini Yoga för att snabbt manifestera dina drömmar och transformera ditt liv.

 
 
 
 

Kundalini yoga och meditation

Kundalini yoga refereras ibland till “the mother of all yogas," då många finner att man når resultatet snabbare och mer kraftfullt än andra typer av yoga. Den vanligaste benämningen är dock "the yoga of awareness”. Kundalini yoga är även grundstommen i medicinsk* yoga och en holistisk träningsform som ger dig god hälsa, energi och stark kropp.

M O D - Yogaklass på måndagar

Denna klass är fullbokad men du kan skriva upp dig på Väntelista så hör jag av mig om det skulle bli ledigt en plats till dig.

BREATHE - SÖNDAGSKLASS PÅ SLOTTET

Öppen yogaklass vissa söndagar kl 10.00-11.00 på Svartsjö Slott. Se datum i kalendern.

I Kundalini yoga använder vi Asana (kroppspositioner och rörelser), Mudra (handpositioner), Pranayam (andning), Savasana (Avslappning) och Meditation (med och utan mantran) för att stärka nervsystemet, balansera vårt hormonsystem och stimulera energi som redan finns lagrad i kroppen. Denna energi (Kundalini) stärker och balanserar de delar i dig som av olika anledningar är i obalans. När denna energi aktiverar alla chakran läker vi oss själva fysiskt, emotionellt och själsligt. Du reducerar även stress, förbättrar cirkulationen och matsmältningen.

*Medicinsk Yoga /MediYoga är den terapeutiska yogaform som det forskas på och som används inom svensk sjukvård. Alla yogaövningar, pass, andningsövningar och meditationer i medicinsk yoga/MediYoga är från ursprungsyogan: Kundalini Yoga.

historia

Kundalini Yoga och meditation är en vetenskap som utvecklades för 50.000 till 70.000 år sedan i Indien och Tibet av så kallade rishis, som systematiskt testade och fulländade precisa rörelser, positioner, ljud och andning som aktiverar olika delar av kroppen och hjärnan för att skapa specifika resultat.

Deras mål var att utveckla en metod för människor att aktivera deras fullaste potential, kreativitet och intuition för att vidmakthålla hälsosamma, vitala kroppar och för att uppleva och leva i medvetandets extas.

"Thats why they say Kundalini yoga is dangerous. it´s dangerous because it takes away from man the ability to be exploited by another man" - Yogi Bhajan. 

Yoga klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Sara är medlem i:

 
SKY_emblem_2019.png