Cart 0
Reiki healing

Energimendicin.

 
 

REIKI

Reiki healing är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod för ökat välmående. Det är bra mot smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Reiki är godkänt av World Health Organization, WHO och praktiseras på sjukhus i England, Skottland, Sydamerika, Indien, Israel, Australien. Reiki används på mer än 80 sjukhus i USA. I Norge ger man Reiki på bl.a. hospis och till cancerpatienter vilket också är vanligt i USA.

Hur Går det till?

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och den naturliga energin.

  • Du ligger på en massagebänk med filt. (Detta är inte massage varför du är fullt påklädd).

  • När du får Reiki arbetar den på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen (handpåläggning), som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem.

  • Beroende på behandlingsområde finns det 30 min, 60 min eller 90 min behandling.

 

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i "lägre" energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.

För frågor kontakta Sara.

Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Sara är medlem i:

logo.png